Episode 17: Fankultur

Brokketinget har besøg af Andreas, der er en af de tre værter i fodbold-podcasten “De Falske 9’ere”. Emnet er fankultur og listen med værternes klagepunkter er lige så lang som Karstens skæg.

I første segment går diskussionen på, hvordan man skal opføre sig som fan i den fysiske verden, herunder hvordan man undgår at opføre sig som idiot, når man er sammen med andre fodboldfans. Andreas foreslår en form for ædruvagt, der kan holde andre fans i ørerne. Karsten har en ide, der kombinerer alkohol med principper, der er velkendt fra marathonløb.

Diego får slået fast, hvordan man er rigtig fan og undgår at holde med forkerte klubber. Karsten chokerer Diego med henkastede racistiske bemærkninger.

Andet segment handler primært om “sofans”: d.v.s. dem af lytterne, der sidder og bræger op i sofaen derhjemme, når der er billeder af græs og mænd i ensfarvede trøjer på skærmen.

Værterne får sat regler for en masse. Hvornår er det ok at bruge sin telefon til at tjekke ting, mens man ser kampe? Hvilke ting er tilladt at kommentere og hvad skal overlades til de professionelle kommentarer? I samme forbindelse fantaserer Karsten om endnu et produkt, der aldrig ville blive en succes, hvis det blev til virkelighed.  

Gæst: Andreas 

  • Vært i podcasten De Falske 9’ere.
  • Storsnakkende fodbold-aficionado.
  • Journalist af profession; brokkehoved som bibeskæftigelse.

Lovforslag til afstemning

L30: Fankultur

fremsat af Andreas, Diego og Karsten

Stadiontransport og almen pli

§1. Ved transport til eller fra stadion skal enhver gruppe med mere end 15 fans tilstilles en ædruvagt og fartholder. Ædruvagtens opgave er at rådgive fans om korrekt opførsel. Fartholderen angiver et drikketempo for den pågældende gruppe, f.eks. “3 fadøl” i timen, så det er muligt at holde et tempo, man kan styre.

§2. Som fodboldfan, skal du iagttage reglerne for almindelig god opførsel. Hvis du er tvivl kan du henvende dig til den tilstillede ædruvagt og få rådgivning.

Hjemmevisning af kampe

§3. Hvis du ser kampe hos dig selv, hos en kammerat eller lignende, er det ikke tilladt at fungere som “radio-kommentator”, d.v.s. du må ikke kommentere åbenlyse ting, der foregår i kampen. Diskussion af spillere og klubber generelt er dog tilladt.

Omtale af “eget” hold

§4. Det er absolut ikke tilladt at omtale et hold, man er fan af, som “vi”. Dog undtaget som beskrevet i stk 2-3.

stk. 2. Hvis du arbejder for et hold, hvad enten som frivillig eller professionel.

stk. 3. Hvis du er aktiv idrætsudøver for det pågældende hold.

Afstemning åben til og med søndag d. 16.04.2017

Skal forslaget vedtages?
  • 55%
  • 45%

Kommentarer