Episode 15: Sovearrangementer og fly-boarding

Sovearrangementer og fly-boarding

Har Karsten og Diego mon været i seng sammen nogensinde? Og hvad skete der, da Diego, stik imod personalets anbefaling, checkede sig selv ind i lufthavnen? Disse to spørgsmål og meget mere bliver besvaret i episoden, der handler om sovearrangementer og fly-boarding.

Karsten fremlægger sit syn på sengetider, fordeling af sovepladser og andre punkter, da han tager emnet sovearrangementer under behandling. Selvom listen med punkter er lang, er det langt fra søvndyssende. Og Diego er til sin store overraskelse imponeret af Karstens ideer.

I andet segment fortæller Diego, hvorfor fly-boarding på mange måder er lige så forfærdeligt som waterboarding. Vi hører om tvivlsom håndtering af automatisk check-in, for meget snak i køen til flyet og overskridelse af tidsfrister for placering af håndbaggage.

Lovforslag til afstemning

L26: Sovearrangementer

fremsat af Karsten

Sengetid

§1. Den ønskede sengetid er et individuelt anliggende, som alene besluttes af den sovende. Det præciseres, at man som kæreste ikke har ret til at planlægge eller tvinge en bestemt sengetid ned over kærestesamværet.

Fordeling af sovepladser

§2. Værten, der har overnattende, har ret til at reservere både soveplads og sengetøj efter eget ønske.

§3. Udover værten, fordeles de overnattende efter sove-erfaring, således at de der har mest sove-erfaring får de dårligste sovepladser. Kvaliteten af en soveplads bedømmes af værten.

§4. Det er ikke tilladt at forskelsbehandle ved fordelingen af sovepladser på baggrund af forholdsstatus. Det præciseres, at singler skal tilbydes sovevilkår på lige fod med folk i et fast forhold.

Slumren og ad hoc søvn

§5. Det er tilladt at arrangere et ad hoc sengeleje i form af sofa eller lignende, hvis den sovende ønsker at slumre i en kortere periode. Dog under hensyntagen til reglerne i §2 -4 og i øvrigt under hensyntagen til øvrige aktiviteter i husstanden. Man kan således ikke afbryde PlayStation-spillesessioner eller lignende med henvisning til behov for slumren.

Afstemning åben til og med søndag d. 19.03.2017

Skal forslaget vedtages?
  • 44%
  • 56%

L27: Fly-boarding

fremsat af Diego

De 4 faser i en fly-rejse

Enhver flyrejse består af 4 faser:
Fase 1: Indcheckning og security-tjek
Fase 2: Fly-boarding
Fase 3: Airtime
Fase 4: Udstigning og baggage afhentning.

Nærværende lovforslag behandler udelukkende opførsel relateret til fase 2: Fly-boarding.

 Boardingpaskontrol

§1. Hvis der er en selvbetjeningsluge til rådighed, skal passagerer anvende denne for at effektivisere processen.

§2. Ønsker personalet af en eller anden mærkværdig grund ikke at passagerer skal anvende selvbetjeningslugen, skal vedkommende sørge for, at skifte den grønne lysene pil ud med et rødt lysene kryds.

§3. Pas og boardingpas skal være klar inden det skal anvendes (enten ved selvbetjeningslugen eller hos personen, der kontrollerer disse).

Indstigning i flyet

§4. Det er strengt forbudt at starte en samtale med en stewardesse på vej ind i flyet. Det eneste der er tilladt at sige til stewardessen er ‘Hej‘ på det sprog flyselskabet er fra.
Stk. 1. Det implicerer derfor, at du under ingen omstændigheder må begynde at spørge om vej til dit sæde, når du er på vej ind i flyet. Rækken og sæde bogstavet står på dit boardingpas og på skilte når du stiger ombord på flyet. Åbn øjnene og læs i stedet.

§5. Det er ikke i orden at vente med at pakke ting ud af din carry-on taske når du står foran dit sæde. Du har 3 sekunder til rådighed, inden du skal sætte dig ned – dvs. hvis du ønsker at have din iPad, vandflaske og sandwich med dig når du har sat dig ned, bliver du nødt til at pakke disse ting ud af tasken på vej hen til dit sæde (eksempelvis i køen på vej ind i flyet).

§6. Du må først gøre dig komfortabel på sædet, når de personer der sidder på din række har sat sig. Det er fordi du skal være klar på at rejse dig og finde din rigtige plads, uden at skulle pakke alt dit lort sammen og tage sko på først.

Afstemning åben til og med søndag d. 19.03.2016

Skal forslaget vedtages?
  • 63%
  • 38%

Kommentarer