Episode 14: Fødevarer og madlavning

For mange kokke fordærver maden, når det er Karsten eller Diego, der er den ekstra kok. Mad-snobben Christopher er gæst i denne episode, hvor emnerne fødevarer og madlavning bliver vendt sammen i en ophedet diskussion.

Gæsten Christopher vil nemlig gerne piske en stemning op om danskernes madvaner. Han forsøger blandt andet at overtale Diego og Karsten til at bruge bedre råvarer. Kan det mon lykkedes at overtale værterne? Karsten bliver grillet om sin viden om hollandaise-sauce. Det viser sig at være endnu et emne, han ikke ved noget om.

I anden portion af episoden koger Diego over i et raseri over de mange irriterende typer, han oplever i forbindelse med madlavning. Vi hører om saltmisbrugere, amatørkritikere og andre uønskede ingredienser i samværet. Karsten tilsætter beske bemærkninger om sine dårlige oplevelser med Diegos madlavning. Til sidst ødelægger Karsten desserten for alle ved at glemme at finde et citat.

Christopher

Gæst: Christopher 

  • Endnu en ven af Karsten Broff.
  • Mad-snob med en palæo-fortid.
  • Varm fortaler for “Røvhulsmærket” som opmærkning af særligt dårlige fødevarer.

Lovforslag til afstemning

L25: Madlavning

fremsat af Christopher, Diego og Karsten

Ledelse og planlægning

§1. Madlavningen planlægges af arbejdets projektleder, som samtidig er ansvarlig for den samlede vision for måltidet. Øvrige deltagere i madlavningsarbejdet er underordnet projektlederen som beskrevet i stk. 2-5

stk. 2. Deltagelse i madlavning som almindelig medarbejder foregår efter projektlederens instrukser og er begrænset til udførelse af de pålagte opgaver uden kommentarer eller “forbedringsforslag”.

stk. 3. Såfremt man som deltager ønsker at komme med forbedringsforslag, foregår det som beskrevet i §5.

Krydring og tilsmagning

§2. Det er projektlederen, der beslutter madens styrke og tager beslutninger om tilsmagning i øvrigt.

§3. Det er ikke tilladt at bruge ketchup eller salt på et måltid uden at have smagt på maden først. Herefter foregår tilsmagning som beskrevet i §4.

Måltidsafvikling og efterkritik

§4. Et måltid afvikles ved at alle, der skal spise, indledningsvist tager en mundfuld for herefter at kunne tage beslutning om eventuel tilsmagning m. krydderier eller lign. Herefter kan retten tilsmages efter den enkeltes ønske.

§5. Under selve måltidet er det ikke tilladt at kommentere måltidet eller komme med råd om forbedringer til måltidet, med mindre projektlederen direkte spørger efter det.

stk 2. Når måltidet er afsluttet er der frit lejde for efterkritik af projektlederens frembringelse, dog under almindelig hensyntagen til god skik i disse sammenhænge som beskrevet i det øvrige lovkompleks.

Afstemning åben til og med søndag d. 05.03.2017

Skal forslaget vedtages?
  • 54%
  • 46%

Christophers fødevarer

Kommentarer