Episode 31: Flyrejser og rettidighed

I denne episode hører vi om korrekt opførsel på selve flyrejsen: den tid, hvor du befinder dig i luften. Episodens andet emne er rettidighed – og som alle rejsende vil vide, så har det naturligvis ikke noget med luftfart at gøre.

Karsten har været i Berlin og blev derigennem udsat for at blive antastet af en aggressiv asiat med ganske få sociale kompetencer. Vi finder ud af, at Diego er verdens muligvis værste stemme-imitator i samme forbindelse. Karsten forsøger at se problemet fra helikopterperspektiv, men Diego får hurtigt hevet det hele ned på det vanlige lave niveau. Værterne bliver enige om hvornår, man må indstille sit sæde, men ikke meget andet.

Præcis midt i episoden skifter vi til Diegos fortælling om, hvad der irriterer ham ved folk, der kommer for sent, eller alt for tidligt. Og, nej, der er ikke tale om homoerotiske fortællinger, men det her med, når din ven kommer en halv time for sent til jeres aftale om at tage i biffen.

Vi hører om hvor stigmatiserende restaurantbesøg kan blive, hvis du ikke overholder dine aftaler. Og hvorfor det absolut ikke er tilladt at komme hjem til Diego, før han har nået at tage sit bad.

Lovforslag til afstemning

L52: Flyrejser

fremsat af Karsten

Påstigning

§1. Mens du venter på at stige på flyet, er du passager forpligtet på at bruge de ca. 30 sekunder, det tager at orientere dig om, hvilket sæde du skal sidde på.

Baggagepakning

§2. Det er ikke tilladt at klemme andres baggage i et frugtesløst forsøg på at presse egen baggage ind i skufferne, hvor der ikke er plads.

Skoaftagning

§3. Det er ikke tilladt at tage sine sko af, før der er gået mindst 20 minutter fra take-off.

Sædejustering

§4. Sædejustering er tilladt uden begrænsninger på ture, hvor man skal sove.

stk. 1. Justering kan i øvrigt kun finde sted, hvis man har orienteret sig om den bagvedsiddende persons holdning til ideen.

Service på rejsen

§5. Der er ikke tilladt at stige ud på gangen, mens servicevognen kører i retning af dig.

Afstemning

Skal forslaget vedtages?
  • 67%
  • 33%

L53: Rettidighed

fremsat af Diego

Generelle bestemmelser

§1. Det er til enhver tid op til den enkelte at bestræbe sig på at ankomme til den aftalte tid. De følgende paragraffer beskriver hvornår det er acceptabelt at ankomme, skulle man dumme sig og enten komme for tidligt eller for sent i forhold til det aftalte tidspunkt.

Formelle mødetidspunkter (f.eks møder eller til fag i skolen)

§2. Det er i orden at ankomme for tidligt, men det er helt uacceptabelt at ankomme senere end aftalte mødetidspunkt.

Mødested i et privat hjem

§3. Arrangementer med middagsmad

Stk. 1. Det er tilladt at ankomme til et arrangement hvor værten sørger for middagsmad op til 5 minutter inden aftalte mødetidspunkt.
Stk. 2. Det er tilladt at ankomme til et arrangement hvor værten sørger for middagsmad op til 10 minutter efter aftalte mødetidspunkt.

§4. Arrangementer uden middagsmad

Stk. 1. Det er ulovligt at ankomme for tidligt.
Stk. 2. Det er acceptabelt at ankomme op til 30 minutter for sent.
Stk. 3. Jo bedre ven du skal mødes med, jo mere kan du tillade dig at komme for sent. Dog aldrig mere end 30 minutter, som §4 stk. 2 foreskriver.

Mødested i det offentlige rum

§5. Aftaler hvor mødestedet er i det offentlige rum (eksempelvis på en café), er det antallet af personer aftalen er indgået med, der afgør hvor stor forsinkelse er acceptabel. Se nedenstående diagram for det præcise antal minutter pr. antal deltagere.

Skal forslaget vedtages?
  • 60%
  • 40%