Kaffeprotokollen

Vedtaget på baggrund af lovforslag L3 fremsat i episode 2.

Krusfølgeloven

§1. Når kaffe trækkes i automat, følger kaffetrækkerne krusfølgeloven. Ved dette forstås, at en kaffetrækker kan efterlade sit krus til opfyldning uden opsyn for at udnytte ventetiden optimalt. Andre, der ønsker at benytte automaten kan, når den efterladte kaffe er  færdigbrygget, stille den i en række af på hinanden følgende færdiggbryggede kaffer. På den måde, er det altid muligt for den, der efterlod sin kaffe til færdigbrygning at identificere egen kaffe senere.

I de tilfælde, hvor kaffedrikkeren vælger et glas som beholder og trækker kaffe fra en automat, påhviler det “glasmisbrugeren” at sikre, at automaten er i funktionsdygtig tilstand efter endt servering, d.v.s. sørge for at eventuelle indstillinger sættes tilbage til udgangspunktet, herunder at slå den platform, hvor kruset normalt står under serveringen, ned igen.

Én-krus-reglen

§2. Hvis kaffe hældes fra kolbe, gælder det, at hvis kaffetrækkeren reducerer beholdningen i kolben til et niveau, der svarer til under ét krus, så påhviler det trækkeren, at starte brygningen af en ny kande.

Bestilling og afhentning

§3. Når kaffe bestilles på café eller restaurant, gælder, at kun hvis bestilleren spørger dertil, skal ekspedienten oplyse om kaffens oprindelse eller beskaffenhed.

Endvidere, serveres kaffen uden mælk eller sukker, med mindre bestilleren gør anskrig.