Flyboarding

Vedtaget på baggrund af lovforslag fremsat i episode 15.

De 4 faser i en fly-rejse

Enhver flyrejse består af 4 faser:
Fase 1: Indcheckning og security-tjek
Fase 2: Fly-boarding
Fase 3: Airtime
Fase 4: Udstigning og baggage afhentning.

Nærværende lovforslag behandler udelukkende opførsel relateret til fase 2: Fly-boarding.

 Boardingpaskontrol

§1. Hvis der er en selvbetjeningsluge til rådighed, skal passagerer anvende denne for at effektivisere processen.

§2. Ønsker personalet af en eller anden mærkværdig grund ikke at passagerer skal anvende selvbetjeningslugen, skal vedkommende sørge for, at skifte den grønne lysene pil ud med et rødt lysene kryds.

§3. Pas og boardingpas skal være klar inden det skal anvendes (enten ved selvbetjeningslugen eller hos personen, der kontrollerer disse).

Indstigning i flyet

§4. Det er strengt forbudt at starte en samtale med en stewardesse på vej ind i flyet. Det eneste der er tilladt at sige til stewardessen er ‘Hej‘ på det sprog flyselskabet er fra.
Stk. 1. Det implicerer derfor, at du under ingen omstændigheder må begynde at spørge om vej til dit sæde, når du er på vej ind i flyet. Rækken og sæde bogstavet står på dit boardingpas og på skilte når du stiger ombord på flyet. Åbn øjnene og læs i stedet.

§5. Det er ikke i orden at vente med at pakke ting ud af din carry-on taske når du står foran dit sæde. Du har 3 sekunder til rådighed, inden du skal sætte dig ned – dvs. hvis du ønsker at have din iPad, vandflaske og sandwich med dig når du har sat dig ned, bliver du nødt til at pakke disse ting ud af tasken på vej hen til dit sæde (eksempelvis i køen på vej ind i flyet).

§6. Du må først gøre dig komfortabel på sædet, når de personer der sidder på din række har sat sig. Det er fordi du skal være klar på at rejse dig og finde din rigtige plads, uden at skulle pakke alt dit lort sammen og tage sko på først.