Episode 23: Flytning og co-driving

Værterne rokerer rundt; Karsten er henvist til bagsædet i starten. Her præsenterer Diego nemlig et nyt segment i Brokketinget, der giver Karsten baghjul. Der bliver givet gas fra start med gode råd til, hvordan man planlægger en flytning. Desuden pakker værterne masser af ideer til korrekt opførsel for medpassagerer ud.

Karsten mener, at det flyttende folks trængsler får for lidt dækning i de danske medier. Derfor forklarer han i denne episode, hvordan man skal opføre sig for at gøre en flytning til en god oplevelse for alle deltagere.

Diego turer sikkert igennem reglerne for korrekt opførsel, når man er passager på en køretur. Vi får opdelt ansvaret mellem chauffør og passer helt klart. Du skulle med andre ord gerne kunne flytte dig fra sløv taxa-passager til agtpågivende co-driver efter at have hørt denne episode.

Lovforslag til afstemning

L37: Flytningskrise

fremsat af Karsten

Planlægning og omfang

§1. Flytning skal anmeldes til potentielle flyttere i god tid. Det nytter ikke noget at skrive spontane beskeder, hvor du skyder med spredehagl til alle mulige mennesker, der måske kan hjælpe. Du er forpligtet til at være ude i god tid.

stk. 2. Det er strengt ulovligt ikke at være ærlig omkring flytningens omfang. Hvis en flytning tager fem timer, så skal du anmelde flytningen korrekt overfor flytterne.

stk 3. Du må ikke i forbindelse med en flytning bede flytterne om at gøre rent eller andet forefaldende arbejde. Opgaverne er strengt begrænset til flytning af ting og/eller kørsel fra afsender til modtageradresse.

Pakning og logistik

§2. Du skal pakke flyttekasserne, så en stærk mand kan bære to kasser og alle som minimum kan bære én.

stk. 2. Et-læs-reglen. Du skal tilstræbe at hele flytningen kan overstås på en køretur, d.v.s. hvis du har valget mellem forskellige vogntyper, skal du sørge for, at der er plads til alt dit lort i et læs og ikke f.eks. vælge en Fiat Punto som flytte-køretøj.

Forplejning

§3. Du er som flyttende forpligtet til at sørge for forplejning for dem, der flytter for dig. Det er ikke tilladt at afslutte flytningen uden at sørget for at dine flyttere er blevet bespist og har fået øl eller anden form for læskende drik.

Afstemning

Skal forslaget vedtages?
  • 69%
  • 31%

L38: Co-driving

fremsat af Diego

Passagerens ansvar

§1. Det er passagerens ansvar at holde styr på:

  • Musikken
  • Navigationen
  • P-skiven
  • Klargøring af madvare (ex. åbning af sodavand)

Chaufførens ansvar

§1. Det er chaufførens ansvar at:

  • Køre bilen

Skal forslaget vedtages?
  • 75%
  • 25%

Kommentarer